PRAXIS LOGOPÈDICA I TRACTAMENT DE LA VEU/MULTIMEDIA PowerVoice

Descripció: és un presentador de diapositives -imatges, de la forma d'un POWERPONT- que podem obtenir a partir d'un sistema de navegació d'imatges intern o a partir d'un procés automatitzat per capturar imatges des de Google.
Una vegada tenim un projecte creat amb fins 20 imatges o diapositives i un text descriptiu de cada imatge, podem transformar el text en veu a partir d'una veu sintètica. També podem desar la veu en cada imatge, per fer "comparatives" entre la veu sintètica i la veu humana, metodologia de treball adient en la PRAXIS LOGOPEDICA DE LA VEU,

 Treballar l'aprenentatge de les llengües amb sistemes gràfics i de veu.  Escriure una paraula o una frase, desar la veu -abans pot escoltar amb el sintetitzador de veu-   • Exportar l'exercici a un visualitzador dinàmic. 
  • Exportar las dades a format paper en un Word. 
  • Importa imatges des d'una carpeta o d'un sistema automatitzat des de Google.
  • En praxis logopèdiques l'alumne pot escoltar la frase o paraula prèviament desada per reforçar el canal auditiu i visual, al mateix temps que pot avaluar la seva pròpia producció parlada. La paraula desada, escrita, a més potenciada per la imatge és vital en #dislèxia -treball de la memòria visual, dèficit important en aquest casos-
Propostes didàctiques:
  • Treball d'una unitat significativa específica, per exemple: "Els animals de la granja"
  • Treball amb paraules amb una dificultat específica: "Paraules amb el dígraf (tj)".
  • Crear unitats específiques per a produir paraules o frases amb una fonètica determinada. 
  • Aprofundir en sistemes que permetin la millora de la comprensió  lectora, creant unitats amb dispositives que generen propostes significatives. (la comprensió lectora millora  amb sistemes multisensorials). Davant una imatge l'alumne ha d'escriure una frase, vocalitzar-la, sentir-la (des de  l'arxiu de veu desat i del sistema predictiu)
     Obtenir programa i altres continguts.